בעשור האחרון, מדעי המוח חקרו את תפקידן של תרבות והתנהגות באינטראקציות בין בני אדם. בעוד שגורמים ביולוגיים וסוציולוגיים נחקרו במשך עשרות שנים, רק לאחרונה מדעי המוח בחנו כיצד המוח שלנו מתפקד כאשר הוא מתמודד עם אינטראקציות חברתיות שונות. מחקרים אלו הובילו להבנה מעמיקה יותר של תרבות, אמון, זהות ושיתוף פעולה. האגודה הבינלאומית למדעי המוח (IBNS) היא ארגון המוקדש להעלאת המודעות לתחום המחקר החדש הזה ולהשלכותיו השונות על החברה. הכנס השנתי שלהם מפגיש מדעני מוח מכל רחבי העולם כדי לדון במחקרים עדכניים בתחום זה. מאמר זה ייתן לכם היכרות עם ה-IBNS והכנס השנתי שלו, נושאים שנדונו במהלך הכנס, דוברים בכנס, כמו גם כמה משאבים שימושיים בנושא מדעי המוח ההתנהגותיים.
מהו מדעי המוח ההתנהגותי?
מדעי המוח ההתנהגותי הוא המחקר של האופן שבו תרבות וחברה משפיעות על האופן שבו המוח שלנו פועל. זהו תחום מחקר חדש יחסית ורק לאחרונה נחקר על ידי מדעני מוח בשל מגבלות טכנולוגיות. התחומים הנבדקים כוללים אמון, שיתוף פעולה, זהות, קבלת החלטות ורגש. בעוד שגורמים ביולוגיים וסוציולוגיים נחקרו במשך עשרות שנים, רק לאחרונה מדעי המוח בחנו כיצד המוח שלנו מתפקד כאשר הוא מתמודד עם אינטראקציות חברתיות שונות. תחום זה ממזג פסיכולוגיה, סוציולוגיה ומדעי המוח כדי להבין התנהגות אנושית וקבלת החלטות אנושית במטרה ליישם את הידע הזה כדי להבין טוב יותר בעיות בריאות הנפש ולטפל בהן. מדעי המוח ההתנהגותי הוא מונח רחב המקיף את כל מה שקשור לצומת של פסיכולוגיה, מדעי המוח וביולוגיה.
כנס IBNS 2017: תרבות, זהות ואמון
תרבות, זהות ואמון הם כולם נושאים מרכזיים בכנס IBNS 2017. הכנס יחקור את האינטראקציות וההקשרים החברתיים הרבים שבהם המוח שלנו סומך על אחרים, או שבהם אנחנו סומכים על הזהויות שלנו. כנס זה יחקור כיצד תרבות וסביבה משפיעות על היווצרות האמון, ועל תפקידה של זהות בהקשר של מדעי המוח הקוגניטיביים, ההתנהגותיים והרגשיים.
רמקולים
- בקמלי בדרול, אוניברסיטת צפון אילינוי: תפקידה של תרבות בתפיסה זמנית
- פרנצ'סקו ברנולי, אוניברסיטת ז'נבה: רגשות ואינטראקציות חברתיות - אריקה קרניו, אוניברסיטת קליפורניה, ברקלי: פיתוח הקוגניציה החברתית: תפקידם של גורמים חברתיים-תרבותיים
- כריסטוף אכטרהוף, אוניברסיטת קליפורניה, אירווין: המשחק בין תרבות לקוגניציה: פרספקטיבה התפתחותית
- קתרין דריסקול, אוניברסיטת אוקספורד: זהות חברתית וקוגניציה חברתית - מריאם אנדשו, אוניברסיטת קיל: תרבות וזהות בחרדה חברתית: גישה ביו-תרבותית
- חורחה גרסיה, אוניברסידאד קרלוס השלישי דה מדריד: תפקידה של התרבות בקבלת החלטות
- Rocío García-Gómez, אוניברסיטת סנטיאגו דה קומפוסטלה: זהות חברתית ובריאות נפשית: זהות, תרבות ופסיכופתולוגיה
- איזבלה גונסאלבס, אוניברסיטת קוימברה: אמון ותרבות: תפקידם של יחסים בין קבוצות
- מרקו גונזלס-דיאז, אוניברסיטת אוקספורד: התפתחות הילד בחברה רב-תרבותית: תפקידם של יחסים חברתיים
- Susana Hernández-Díaz, Universidad de Málaga: תפקידה של תרבות באמון ובזהות
- דיוויד הרדיה, אוניברסיטת אוקספורד: תפקידה של תרבות בזהות, אמון ובריאות נפשית
- Christopher K. Hsee, University of Chicago: Neuroscience, Culture and Cooperation
- Ulrich S. Schimmack, אוניברסיטת מישיגן: משחק הגומלין של תרבות וקוגניציה לאורך החיים: השלכות על כיוונים חדשים בשיתופי פעולה בין-תחומיים
- אריקה JH ברינקס, אוניברסיטת מישיגן: גישות בין-תחומיות להבנת תפקידם של תהליכים תרבותיים וביולוגיים בקבלת החלטות
- אליזבת פ. מוריס, בית החולים הכללי של מסצ'וסטס: תרבות ואמון: השלכות על החלטות השקעה
אֶמְצָעִי
AABN היא רשת של חוקרים ומדענים העוסקים במחקר בין-תחומי של תהליכים רגשיים והתנהגותיים. מטרתו היא ליצור קהילה של חוקרים החולקים תחומי עניין וגישות משותפים ושרוצים להיות בקשר עם אחרים הפועלים בתחומי הרגש, מצב הרוח והמוטיבציה, כמו גם בדיסציפלינות קשורות כמו מדעי המוח, פרמקולוגיה, פסיכולוגיה, פסיכיאטריה, סוציולוגיה ופילוסופיה.
- SABN היא חברה ללא מטרות רווח המוקדשת לקידום התחום הבינתחומי של מדעי הרגש וההתנהגות (AB). ל-SABN שלוש מטרות עיקריות: שיפור המחקר וההוראה אודות AB במוסדות להשכלה גבוהה, הרחבת תחום AB על ידי חיבור בין חוקרים בדיסציפלינות שונות, וסיוע לציבור להבין את החשיבות של מחקר AB.
סיכום
מדעי המוח ההתנהגותי הוא המחקר של האופן שבו תרבות וחברה משפיעות על האופן שבו המוח שלנו פועל. זהו תחום מחקר חדש יחסית ורק לאחרונה נחקר על ידי מדעני מוח בשל מגבלות טכנולוגיות. התחומים הנבדקים כוללים אמון, שיתוף פעולה, זהות, קבלת החלטות ורגש. האגודה הבינלאומית למדעי המוח ההתנהגותיים מארגנת כנסים שנתיים שבהם חוקרים מרחבי העולם מתכנסים כדי לדון במחקר בתחום זה. הנושאים לכנסים משתנים מדי שנה, אך לרוב מבוססים על המחקר העדכני ביותר.