פרטים על טקס חתונה אסלאמי

נישואים איסלאמיים הם איחוד בין שני אנשים שזכה לברכה על ידי אללה. זהו תהליך הכולל מספר שלבים, אחד מהם הוא טקס החתונה האסלאמי. מכיוון שהאסלאם היא הדת הצומחת ביותר, זה אך טבעי שיש יותר ויותר מוסלמים מתחתנים מדי יום. בעוד שחלקם עשויים לקפוץ ישר לתוך נישואים לאחר תקופת אירוסין קצרה, אחרים לוקחים את הזמן שלהם כדי להבטיח שהם מקבלים את ההחלטה הנכונה, כזו שמתיישרת עם עקרונות אמונתם. כדי להתחתן באסלאם, תצטרך למצוא אימאם שמוכן לערוך את הניקה שלך (חתונה). חלק מהאימאמים ידרשו ממך להיפגש איתם באופן אישי לפני שתסכים לנהל את החתונה שלך, כמו גם לספק לך כמה הנחיות בסיסיות כיצד התהליך הזה עובד בהקשר של האיסלאם. עם זאת, לא משנה היכן אתה גר או כמה זמן אתה מכיר את בן הזוג שלך, אתה עדיין יכול לערוך טקס חתונה יפה ורוחני העוקב אחר עקרונות האסלאם.

נישואים איסלאמיים: 4 שלבים להתחתן

השלב הראשון בתהליך הנישואין האסלאמי הוא וואלי, או אפוטרופוס נבחר לכל אחד מבני הזוג. הוואלי דומה לתפקידו של עד בחוזה משפטי. הם מבטיחים ששני בני הזוג יבינו את תנאי הנישואין ויתנו את הסכמתם. השלב הבא הוא הניקה, שהוא טקס החתונה בפועל. הניקה היא כאשר החתן והכלה נשואים רשמית בעיני אלוהים. לאחר שיתחתנו, יצפו מהם לחיות יחד ולהתייחס זה לזה כבעל ואישה. השלב השלישי הוא האידה, שהוא פרק זמן לאחר החתונה שבמהלכו אישה שהריונה לא מאושר חייבת להמתין כדי לאשר שאינה בהריון. תקופה זו מתחילה כאשר מתרחש ליל הכלולות והיא נועדה להגן על נשים במקרה שהן נכנסות להריון ואינן בטוחות כיצד לאשר את ההריון. השלב האחרון הוא כפרה, שהיא תשלום שהחתן משלם לכלה עבור כל דם בתולי שנשפך במהלך ליל הכלולות. כפרה נדרשת אם החתן אינו בתול, וזו דרך סמלית לומר סליחה על הכאב הנלווה לאובדן הבתולים.

מה כלול בטקס חתונה אסלאמי?

טקס החתונה האסלאמי הוא תהליך שני חלקים: הניקה והסדר. הניקה היא החתונה עצמה, ואילו הסדר הוא חגיגה ומשתה עם המשפחה והחברים. בניחוח מניח החתן רעלה על הכלה כמחווה סמלית לכבודו כלפיה. לאחר מכן החתן מדקלם מילות אהבה ומחויבות לכלה. לאחר מכן הכלה תאשר את אהבתה ומחויבותה לחתן. לאחר מכן יחתמו שני בני הזוג על מסמכי הניקה והאימאם יודיע על נישואיהם לנוכחים. האורחים יחגגו את הזוג הטרי במוזיקה וריקודים. הסדר הוא החגיגה הרשמית עם בני משפחה וחברים שמתקיימת מאוחר יותר. החתן והכלה ילבשו בדרך כלל בגדי חתונה אסלאמיים מסורתיים בחלק זה של הטקס. תוגש ארוחה חגיגית, ויישא נאום של החתן והכלה.

דרישות לטקס חתונה אסלאמי

הדרישות לטקס חתונה אסלאמי תקף דומות לאלו של חתונה חוקית תקפה. ישנם שני בני זוג שחייבים להסכים לנישואין ונוכחים שני עדים בעלי הזכות לחזות בטקס. החתן חייב להגיע לגיל הבגרות, המשתנה ממדינה למדינה, והכלה חייבת להגיע לגיל ההתבגרות. אם הכלה צעירה יותר, היא עדיין יכולה להתחתן, אך ישנם כללים מיוחדים שייקפדו עליהם כולל תקופת אירוסין ממושכת.

עיתוי טקס החתונה האסלאמי

אין תאריך מוגדר לאירוע החתונה האסלאמית; אלא, הוא מבוסס על מחזור הירח. החתן ייפגש עם האימאם לפני האירוע כדי לאשר את התאריך. ישנם שני ימים משמעותיים לחתונות בלוח השנה האסלאמי. היום ה-15 של חודש שאבן המוסלמי ידוע בשם "ליל החג הגדול". זה הלילה שבו מאמינים המוסלמים שנשמות המתים מבקרות את החיים. ככזה, זהו יום של אבל וחגיגה. היום התשיעי בחודש האסלאמי דהו אל-היג'ה הוא יום ערפאת. זה הזמן שבו מוסלמים מציינים את הזמן שבו הנביא מוחמד נשא את דרשתו האחרונה, וזהו יום העלייה לרגל של החאג'. ניתן לערוך את החתונה בכל יום לפני או אחרי תאריכים אלו, בתנאי שלא במהלך 10 הימים האחרונים של הרמדאן.

שלבים אחרים בתהליך הנישואין האסלאמי

- Nafil salat: אין תפילה ספציפית לחתונה האסלאמית. עם זאת, נהוג שבני הזוג מבצעים סלט נפיל (תפילה מרצון).

- ארוחת ערב או קבלת פנים: לאחר טקס החתונה, החתן והכלה יערכו לעתים קרובות ארוחת ערב לחברים ובני משפחה.

- ירח דבש: מכיוון שנישואים איסלאמיים עוקבים אחר ציר זמן מוגדר, אין תקופת ירח דבש ספציפית.

- חוזה נישואין: חוזה הנישואין האסלאמי ידוע בשם ניקה, והוא הסכם פורמלי בין החתן והכלה.

- אידה: תקופת ההמתנה האסלאמית לפני הנישואין, או אידה, נועדה להגן על נשים על ידי אישור הריונות שלהן.

סיכום

טקס החתונה האסלאמי הוא תהליך שני חלקים המסתיים בחגיגה. הניקה היא החתונה האסלאמית, והסדר הוא המשתה שאחריו. אין כללים נוקשים כיצד צריך להיראות הניקה או הסדר, אלא הם יכולים להיות ייחודיים כמו הזוג שמתחתן. במהלך הניקה החתן יניח רעלה על הכלה כמחווה סמלית לכבודו כלפיה. לאחר מכן החתן מדקלם מילות אהבה ומחויבות לכלה, והכלה מאשרת את אהבתה ומחויבותה לחתן. לאחר מכן יחתמו שני בני הזוג על מסמכי הניקה, והאימאם יודיע על נישואיהם לנוכחים. האורחים יחגגו את הזוג הטרי במוזיקה וריקודים. הסדר הוא החגיגה הרשמית עם בני משפחה וחברים שמתקיימת מאוחר יותר.